Skolens historie

Helt fra oppstarten i august 2010 har Markaskolen tatt med elever i Oslo på ulike turer i Sørkedalen.

Markaskolen har iverksatt nye undervisningsopplegg etterhvert som behov og ideer har kommet opp, og i listen til høyre kan dere se alle oppleggene vi tilbyr eller har tibudt.

Allerede sommeren 2011, altså den første sommeren, leverte vi et kurs for Sommerskolen i Oslo. Dette har Markaskolen fortsatt med alle årene, med stadig større tilbud. Sommeren 2015 fikk  240 barn tilbudet om å være med Markaskolen en uke med ulike aktiviteter og ulik læring i og om Marka.

Høsten 2014 fikk vi et klassesett med sykler fra Sykkelprosjektet i Oslo. Så nå har vi mulighet til å ta med elever også på sykkeltur. Det har vært en stor sukess, og elevene elsker å være på sykkeltur. VI benytter selvsagt også anledningen til å lære mer om fart, avstand og tid. Samtidig fletter vi inn annet relevant innenfor realfag og friluftsliv. Allemannsretten er tema i lunsjen .

Helt fra oppstarten har vi hatt med elever på gåturer med kart og kompass eller kanoturer der vi også lærer mer om livet i vann. Vi har også opplegg der klimautfordringer, vannets egenskaper og faseoverganger står i sentrum.

Våren 2015 tok vi imot elever fra videregående skole til et større feltarbeid, og dette ble utviklet videre og gjennomført også høsten 2015.

Høsten 2015 feiret Markaskolen 5 år, med jubilemumstur i kano nedover Sørkedalselva. Stor stas og god stemning.

Våren 2016 kan kan vi feire at tjue tusen elever( 20 000) har besøkt Markaskolen!

Markaskolen ser fram mot mange muligheter som ligger foran og gleder seg til å møte flere elver på tur i årene som kommer.

Markaskolen er et viktig bidrag innenfor folkehelse, realfag, friluftsliv og miljøvern.